Guerrilla-oorlog gestart. ‘Activisten’ plegen aanslag op Dordts Sinterklaashuis, sintcircus Rotterdam stopt na bedreigingen

0
13
kick out zwarte piet

22 november 2017. A date wich will live in infamy. Vandaag is dan eindelijk echt de oorlog tegen Zwarte Piet losgebarsten. Waar het de afgelopen jaren vooral koude oorlog was is na De Slag bij Oudehaske alwaar dapp’re blokkerFriezen een invasie van de randstedelijke beroepskwetsnegers van Kick Out Zwarte Piet tegenhielden, is het nu AAN.

En het is een smerige guerilla-oorlog. Goedwillende vrijwilligers zonder ook maar één racistische haar aan hun lijf door Quinsy Gario en zijn vriendjes bedreigd en beledigd. Eigendommen worden vernield onder het mom van ‘ludieke acties’. Alleen maar omdat een stel janknegers (Hallo Egbert Martina) en hun eigen huidskeur hatende witmansen het nu eenmaal nodig vinden om een volstrekt onschuldig kinderfeest te slopen.

Brandpunt Zuid Holland

De eerste schermutselingen deden zich voor in Zuid Holland. Zo is in Rotterdam de organisator van het Sinterklaasscircus gestopt na bedreigingen. Hij ontving deze nadat hij weigerde om akkoord te gaan met de inzet van roetveegpieten. Dit werd door de gemeente geëist:

Het Sinterklaascircus in Spangen heeft na twee dagen al zijn tent afgebroken. Initiatiefnemer Wouter Zuidema voelde zich niet meer veilig na allerlei bedreigingen over de kleur van zijn Pieten, die niet zwart waren maar bruin. Zuidema werd eerst telefonisch met de dood bedreigd en later kreeg hij op zijn Facebookpagina de volle laag met de zin: ‘’brand die kuttent maar af met al die racisten erin.’’

 

Zaterdag werd het Sinterklaasfeest naast het Sparta-veld nog bijgewoond door burgemeester Aboutaleb. Kort daarna begon de ellende voor Zuidema, die met enkele vrijwilligers het kinderfeest belangeloos organiseerde. Er demonstreerden zaterdag eerst twee vrouwen, waarvan er één lid is van de gebiedscommissie. Daarna volgden de verwensingen en bedreigingen.

 

‘’Bij het overleg met WMO Radar was vooraf bepaald dat de zwarte pieten egaal bruin zouden zijn, maar dat werd vijf voor twaalf met één appje teruggedraaid’’, aldus Zuiderwijk. ‘’Het bleek namelijk dat VMO Radar zich perse wilde conformeren aan het studentenbesluit dat in samenspraak met platform Rutu was genomen: het moesten veegpieten worden. En als ik me er niet aan zou houden kreeg ik van WMO Radar geen stroom en water voor de tent.’’

En dat is niet het enige. In Dordrecht is het Sinterklaashuis, waar nota bene (oh gruwel) al heel veel roetveegpieten rond lopen, lafhartig gesaboteerd:

Toen de eerste medewerkers vanmorgen vroeg arriveerden moesten zij de deur openbreken om het pand binnen te komen. Daarna werden de meeste stickers verwijderd om tegen tien uur toch gewoon open te kunnen. Niet bekend is hoeveel stickers geplakt werden. ,,Er zaten er heel veel’’, zegt een medewerkster die geen precies aantal kan noemen.

 

Vooralsnog is onduidelijk wie of wat achter de actie zit. In een anonieme mail aan de redactie van deze site laten de mensen achter de actie weten dat ze hoopten dat door tijdgebrek geen tijd zou zijn om de Pieten zwart te schminken. ,,Met deze ludieke en satirische actie willen wij duidelijk maken dat we het schandalig vinden dat er in een leuke multiculturele stad als Dordrecht nog altijd sinterklaas gevierd wordt dat helaas niet voor elk kind een leuk en toegankelijk feest is.”

Kortom. Verwacht de komende dagen meer aanslagen op de Vrijheid van Sinterklaasuiting. Verwacht Pieten die klappen oplopen. Verwacht betonblokken bij intochten, niet tegen moslimterrorristen maar tegen beroepsgekwetsten die de feestvreugde van kleine kindertjes willen molesteren.

Wees op uw hoede. Wees waakzaam. De vijand luistert mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here