De drie geheime tips voor de beste zorgverzekering in 2019!

In Nederland is het verplicht om een basis zorgverzekering te hebben. Toch is hier de laatste jaren veel gedoe om geweest, de zorgverzekering wordt namelijk steeds duurder. Het is bijna tijd om weer over te stappen, je wil natuurlijk in 2019 de goedkoopste maar ook beste zorgverzekering hebben, met deze drie tips kom je aardig op weg.

1. Bedenk wat je echt nodig hebt

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat in 2010 maar liefst 58 procent van de verzekerden geen gebruik heeft gemaakt van hun aanvullende verzekering. Het lijkt natuurlijk slim om jezelf zo goed mogelijk in te dekken, maar vaak kost dit je alleen maar geld. Bedenk dus goed wat je echt nodig hebt in een verzekering.
Dit houdt niet alleen in bedenken of je bijvoorbeeld kraamzorg nodig hebt, maar kijk ook eens naar bijvoorbeeld tandartskosten. Vaak is dit een apart gedeelte van een verzekering. Wanneer jij een gezond gebit hebt en maximaal twee keer per jaar naar de tandarts gaat, dan is het natuurlijk zonde om je hiervoor te verzekeren. De kosten kun je dan beter uit eigen zak betalen. Het slimst is om na te gaan wat je echt nodig hebt en te kiezen voor de beste zorgvergelijker website.

2. Bespaar geld door te vergelijken

Natuurlijk kun je veel geld besparen door jouw zorgverzekering wat in te dunnen, je kunt ook al heel veel geld besparen door gewoon de goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Vrijwel alle verzekeraars vergoeden in het basispakket hetzelfde. Als jij al weet dat je geen uitgebreide verzekering wil, is het een goed idee om verzekeringen te vergelijken. Een zorgverzekering vergelijken is tegenwoordig heel gemakkelijk.

Naast vergelijken kun je ook geld besparen door na te gaan of je recht hebt op zorgtoeslag. Dit is een toeslag die bedoeld is als tegemoetkoming voor de zorgverzekeringskosten voor mensen met een laag inkomen. Dit kan op jaarbasis veel geld zijn.

3. Regel jouw zorgverzekering goed in het gezin

Het is dus handig om goed na te gaan welke zorgverzekering het goedkoopst is door te vergelijken en om na te gaan welke zorg je echt nodig hebt. Sommige mensen kiezen ervoor een gezamenlijke zorgpolis te nemen, samen met een partner dus. Toch is dit vaak niet handig. Het kan zijn dat jouw partner een slecht gebit heeft en vaker naar de tandarts moet, of dat jij een bril nodig hebt. Het is uiteindelijk vaak veel voordeliger om twee losse verzekeringen te hebben.

Ook met kinderen en de zorgverzekering is het goed opletten. Kinderen tot achttien jaar zijn bij een van de ouders meeverzekerd in de polis. Het slimst is natuurlijk om het kind mee te verzekeren in de meest uitgebreide polis. Dit gebeurt vaak niet automatisch, dus let er goed op dat dit wel gebeurt.

Het is daarom ook heel belangrijk jouw pasgeboren kind meteen aan te melden bij de verzekeraar. Pasgeboren kinderen kunnen nog wel eens wat zorg nodig hebben en wanneer jouw kind niet aangemeld is bij de verzekeraar zal deze de zorg helaas niet vergoeden.
Maar bovenal is het vooral belangrijk dat je goed oplet, laat je niets wijsmaken, want verzekeraars willen uiteraard dat jij dit jaar voor hun kiest. Ook bij het kiezen van je zorgverzekering in 2019 lijkt het misschien veel werk, maar uiteindelijk levert het veel op.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.