Top vijf van meest populaire cryptocurrencies in 2019

bitcoin

Als je aan het begin van 2017 investeringen had gedaan in Bitcoin, dan zou je op dit moment flink binnen zijn gelopen. De Bitcoin steeg namelijk flink, met maar liefst elfhonderd procent. Iedereen heeft het altijd over de Bitcoin, maar er zijn nog veel meer veelbelovende cryptocurrencies. Deze stegen ook flink, maar de kans is groot dat je nog nooit van deze cryptocurrencies hebt gehoord. Daarom hier een top vijf.

1. Bitcoin

De Bitcoin (afkorting BTC) kent iedereen natuurlijk wel. Niet alleen steeg de koers enorm hard, deze cryptocurrency is ook nog eens heel bekend. De meningen rondom de Bitcoin zijn nogal verdeeld. Sommige mensen zien het als een goede investering, anderen schijnen nu al te weten dat de Bitcoin een grote bubbel is. Toch kan men niet om de Bitcoin heen. Het heeft een marktkapitalisatie van ongeveer honderdvierentachtig miljard euro.

2. Ethereum

De afkorting van Ethereum is ETH. Ethereum is een cryptocurrency die dit jaar ook flink is gestegen. Hij is maar liefst vijfenvijftig keer zijn eigen waarde geworden. Men verwacht dat deze groei alleen maar meer gaat zijn in 2018. Wees er dus snel bij, want dit is echt een munt die je in de gaten moet houden.


3. Bitcoin Cash

De afkorting van Bitcoin Cash is BCH. Na het enorme succes van de gewone Bitcoin besloot men dat deze munt ook wel de markt op kon. Iedereen kende op het moment van lanceren natuurlijk de Bitcoin al. Dat zorgde ervoor dat deze munt in een klap in eens enorm populair werd. Op dit moment is de munt ongeveer twintig miljard euro waard. Het is een populaire en goede munt om in te investeren. Toch verschilt hij wel een beetje van de gewone Bitcoin.

4. Ripple

De afkorting van Ripple is XRP. Sommige mensen vinden dat de Ripple niet met recht een cryptocurrency genoemd mag worden. Dit komt doordat de Ripple eigenlijk een compleet netwerk is waarop ook dus onder andere de XRP wordt aangeboden en verhandeld. Dit stopt grote banken echter niet om hun interesse in de Ripple te verminderen. In 2017 werd de munt al dertig keer zoveel waard. Dit is dan ook echt een munt waar je zo snel mogelijk in moet investeren.

5. Litecoin (LTC)

De kans is zeer aanwezig dat je nog nooit van Litecoin hebt gehoord. Toch is dit een zeer populaire cryptocurrency. Sommige mensen zien het als een soort makkelijkere en lichter variantje van de welbekende Bitcoin. Aan het begin van het jaar was de munt ongeveer 4 euro waard, nu maar liefst 80. Er zijn mensen die deze munt als een serieuze concurrent voor de Bitcoin zien. Het is dus afwachten wat er gaat gebeuren in het nieuwe jaar. Wellicht wordt de Litecoin wel een serieuze concurrent van de bekende Bitcoin.Vrijheid van Meningsuiting. Gebruik 'm goed.