De ‘sociale’ dienst vindt dat vrijwilligster van het jaar te weinig doet voor haar uitkering

7
18

In onze huidige maatschappij wordt er automatisch van uit gegaan dat alle uitkeringstrekkers luie mensen zijn. Dus ook als je vrijwilligster van het jaar bent… Je zal je maar 50 uur per week inzetten voor kankerpatiënten en in Hoogvliet worden uitgeroepen tot vrijwilligster van het jaar. En dan toch worden verteld dat je niet genoeg doet voor je uitkering, door een ambtenaar… Dit overkwam Wilma van der Wende uit Spijkenisse. Want de fascistische ‘sociale’ dienst van Nissewaard, de fusiegemeente waar Spijkenisse onder valt, vond namelijk dat ze te weinig deed voor haar eigen gemeenschap. Dus u werkt 40 tot 50 uur met kankerpatiënten, runt een inloophuis en legt ook huisbezoeken af? Ja maar dat is in Hoogvliet mevrouwtje en wij hebben nog een plekje dwangarbeid open staan in Nissewaard! U wilt een weekje op vakantie? Niks daarvan! U moet gewoon met 150 anderen een vrijwilligersmarkt organiseren. Aldus de Eichmannetjes bij de sociale dienst van Nissewaard.

Dit is dus de totale vernedering die de ambtenaren mensen opleggen die afhankelijk zijn van een uitkering. De pennenlikkers geilen namelijk op de macht en willen mensen voor zich door het stof zien kruipen. Dat je uitgeroepen bent tot vrijwilligster van het jaar in een buurgemeente doet er niet toe. Volgens de regeltjes moet ze nu ook nog in haar eigen gemeente verplicht ter werk gesteld worden om haar uitkering te behouden. Het idee om te werken voor je uitkering klinkt leuk. Maar het zorgt ervoor dat de staat nu zelf kampioen uitbuiten wordt. Door bijvoorbeeld eigen mensen te ontslaan en dan via de bijstand voor 30% minder loon te werk te stellen. Op je kleinkinderen passen terwijl je in de uitkering zit? 30.000 euro boete, want voor het oppassen had je gewoon geld kunnen ontvangen! Het totaal doorgeslagen rendementsdenken dus.

Het meest wrange is nog wel dat de huidige economische crisis en begrotingstekort wordt geframed alsof er teveel mensen in de uitkering zitten en ze er allemaal op los frauderen. Dit is natuurlijk een grote zelf-projectie van onze politici en beleidsmakers die samen met het bedrijfsleven Nederland tot het botmerg leegzuigen. Maar owee als u eens 3 euro te weinig opgeeft bij de belasting! Dan hang je er aan! Maar de oorzaak van deze financiële en economische crisis, die nu al sinds 2008 door blijft rotten, is gewoon de totale corruptie van het bedrijfsleven en de overheid. Nu zijn het deze twee grote spelers die de mensen, die door hun verrotte beleid zonder baan zijn komen te zitten, ook nog eens extra hard straffen en hun als het zwarte schaap te offeren om de malaise te bezweren die ons treft. Maar trap niet meer in deze afleidingsmanoeuvre, mensen die zich 50 uur per week voor kankerpatienten inzetten of die op hun kleinkinderen passen zijn niet het probleem. Het probleem is de kwaadaardige en het ronduit fascistische ambtelijke apparaat die mensen met een uitkering vernedert, uitperst en de grond in stampt. Het wordt tijd voor het basisinkomen zodat deze verzameling Eichmannetjes niet langer nog meer leed kunnen veroorzaken.

7 REACTIES

 1. Bij deze blijkt maar weer dat de idiote babyboomers met hun frauderen in de jaren 70 ( bijstand en er zwart bijwerken) en dit vol trots aan hun kinderen verteld hebben, wederom voor een grote ellende zorgen voor de mensen die nu wel, echt wel een beroep op de bijstand moeten doen. De hedendaagse beslissers zijn opgegroeid met het idee bijstand= fraude. Wat betekent dit voor mensen in de bijstand? Je moet dankbaar zijn, dus iets terug doen voor de maatschappij. In de praktijk betekent dit (vrij-??) willigerswerk doen.
  Gevolg hebben we in Den Haag gezien: Straatveger wordt ontslagen om vervolgens als straatveger in de zelfde straten te vegen als tegenprestatie. Ja de tijd VUT, Pre-pensioen, uitkering niet mogen checken op terechtheid, is voorbij. Waarom? De babyboomers hebben dit niet meer nodig.

  Voor mensen, die zeggen ga maar werken voor je centen, ik hoop dat jullie nooit ontslagen worden en in de bijstand komen.
  Want als dat gebeurt zult u van een koude kermis thuiskomen. Misschien dat u vervangen bent door een
  ”vrijwilliger”.

 2. Hear hear!

  Stop het Neolibernazisme namelijk meer regels en minder mogelijkheden voor de onderkant en het tegenovergestelde voor de top. Tweematen zijn nog nooit zo trendy geweest in ons voormalige paradijs.

  Ik zeg de graftering voor diegenen die dit bedacht hebben en in stand houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here