Eindelijk iets goeds uit de EU: werkgevers mogen hoofddoekjes verbieden

0
9
hoofddoekjes verbieden

Eindelijk ook eens goed nieuws uit Europa. Dat is ook wel eens leuk. Na de totaal opgedrongen invasie vanuit het oosten, naheffing op naheffing, de oorlog tegen waterkokers, Frans Timmermans in het algemeen en burgerhaat in het bijzonder is er eindelijk iets goeds te melden vanuit het hoofdkwartier van de zakkenvullende parlementariërs. Tenminste. Het goeds komt uiteraard niet van het Europarlement. Niet te hard van stapel lopen hier. Neen, het goede nieuws van de dag komt uit de koker van het Europese Gerechtshof.

Daar heeft het recht gezegevierd gesproken in twee afzonderlijke zaken waar vrouwen werden ontslagen omdat ze weigerden hun hoofddoekjes af te doen. En wat blijkt: daar hadden hun werkgevers volkomen gelijk in, aldus het hoogste Europese rechtsorgaan:

“An internal rule of an undertaking which prohibits the visible wearing of any political, philosophical or religious sign does not constitute direct discrimination”

Kijk, daar houden we van. Religie en politiek doe je maar lekker thuis, achter de voordeur. Daar mag je doen wat je wilt. Nobody cares. Vrijheid, blijheid, de hele sakkerse boel is daar van jou. ECHTER. Als je werkgever wil dat je fatsoenlijk op katoor komt, dan doe je dat. Duidelijk toch? Kun je je daar niet in vinden, dan zoek je maar een werkgever die jouw religieuze geneuzel geen probleem vindt. Dat is nou vrijheid.

Nu nog even de euro afschaffen, Turkije op de vingers tikken en Frans Timmermans samen met Jean Claude Juncker naar een eiland in de Chinese Zuidzee verbannen en we zijn weer helemaal toppiejoppie blij met de EU. Maar dat zal er allemaal wel weer niet inzitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here